Jeg er interesseret i epidemiologi og dens metoder med fokus på reproduktionsepidemiologi.
Blandt andet undersøger jeg hvordan prænatale eksponeringer påvirker reproduktiv sundhed, herunder pubertetsudvikling og den biologiske evne til at kunne få børn.
Jeg har en baggrund i molekylærbiologi. Jeg arbejdede i flere år som jordemoder, før jeg tog en kandidatgrad i sundhedsvidenskab. Derefter færdiggjorde jeg min ph.d. i folkesundhed ved Aarhus Universitet.
Jeg er epidemiolog og i min forskning har jeg primært fokus på, hvordan mødres forhold under graviditeten påvirker deres børns udvikling og reproduktive sundhed.
Ved brug af den nationale fødselskohorte Bedre sundhed i generationer undersøger jeg hvilken betydning forskellige eksponeringer som kost, stress og medicin har for pubertetsudvikling og fertilitet.
Jeg anvender avancerede epidemiologiske metoder for at øge forståelsen af prænatale eksponeringers konsekvenser for reproduktiv sundhed.
Jeg har for nylig gennemført Universitetspædagogikum, hvor jeg især fokuserede på at anvende digitale hjælpemidler til at understøtte de studerendes læring.
Jeg er meget passioneret omkring at formidle epidemiologi; både i min undervisning og i min vejledning af studerende. Jeg stræber altid efter at gøre begge dele både engagerende og inspirerende.
Jeg udfører epidemiologiske studier, der undersøger årsagerne til dårlig reproduktiv sundhed, og anvender causal inference-metoder for at minimere risikoen for bias.
En af mine yndlingsopgaver er desuden at vejlede ph.d.-, kandidat- og bachelorstuderende.
Sammen med kolleger underviser jeg også på et ph.d.-kursus i epidemiologisk metode samt på et valgfagskursus på Institut for Folkesundheds masteruddannelser i avanceret epidemiologi.