Aarhus University Seal

Hjerneugen - Brain Awareness Week 2024 - Depression and Psychosis

Brain Awareness Week is the global campaign to foster public enthusiasm and support for brain science. Every March, participants host imaginative activities in their communities that share the wonders of the brain, and the impact brain science has on our everyday lives.

Info about event

Time

Monday 11 March 2024,  at 18:30 - 21:00

Location

Turbinehallen, Aarhus

Organizer

Danish Neuroscience Center/The Lundbeck Foundation

Price

75 DKK

As part of the Brain Awareness Week 2024 (Hjerneugen), Danish Neuroscience Center and the Lundbeck Foundation are hosting a public event.
NOTE: This event is in Danish

I Hjernens dyb: Bliv klogere på depression og psykose

Tristhed er en normal følelse, men ved depression bliver tristheden så dyb og konsistent, at der er tale om sygdom, der kan vare i månedsvis eller endda flere år, hvis den ikke behandles.

Psykoser er psykiske lidelser, hvor virkelighedsopfattelsen rammes. En person med en psykose kan f.eks. opleve stemmehøring, syner og have en fornemmelse af at blive forfulgt og overvåget, uden at det er tilfældet.

Mange mennesker oplever at få en psykisk sygdom i løbet af deres liv. Faktum er, at sindslidelser og psykisk sygdom fylder mere end nogensinde før. Der er heldigvis også mere fokus på området, og til dette arrangement vil vi gerne være med til at oplyse og afstigmatisere.

Sammen med læge og professor Søren Dinesen Østergaard og læge og lektor Ole Köhler-Forsberg - begge fra Psykiatrien i Region Midtjylland og Aarhus Universitet – vil vi tale om myter og fakta vedrørende depression og psykoser.

Hvor mange varianter af depression eksisterer der? Kan spids nøgenhat virkelig modvirke depression? Kan man opleve psykose i forbindelse med depression? Er det muligt at blive fuldstændig rask efter en psykose, og hvorfor udvikler nogle mennesker skizofreni? Disse spørgsmål og mange flere vil vi søge svar på.

De to oplæg vil blive suppleret af en personlig beretning, hvor en ambassadør fra ”En Af Os” fortæller om sit liv med skizofreni.

Kom med til en samtale om nutidens behandlingsmetoder og hør eksperternes perspektiver på fremtidens løsninger. Kan kunstig intelligens bruges til at forudsige et depressionsforløb?  Og kan etablering af verdens største kohorte af personer med skizofreni hjælpe med at opklare, hvorfor nogle udvikler denne sygdom?

Med hjælp fra journalist Jacob Rosenkrands, stiller Lundbeckfonden, og Dansk NeuroforskningsCenter skarpt på hjernen – og denne gang skal det handle om depression og psykose.

Read more at:
https://lundbeckfonden.com/events/hjernens-dyb-bliv-klogere-paa-depression-psykose